evrytanikospalmos.gr

ΑΣΕΠ: Εξώδικο ετοιμάζουν υποψήφιοι του διαγωνισμού 2Γ/2022

Νομική διέξοδο θα αναζητήσουν υποψήφιοι του πρόσφατου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ οι οποίοι έχουν καταγγείλει σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία της 4ης Μαρτίου.

Τη νομική οδό θα ακολουθήσουν αρκετοί από τους υποψηφίους του πρόσφατου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (2Γ/2022) οι οποίοι ισχυρίζονται ότι παρατηρήθηκαν παρατυπίες κατά την εξέταση της 4ης Μαρτίου σε πολλά από τα εξεταστικά κέντρα της χώρας.

Η πρώτη νομική κίνηση, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εξώδικο το οποίο θα σταλεί στον ΑΣΕΠ προκειμένου να γνωστοποιηθούν με ακρίβεια οι επιφυλάξεις των υποψηφίων αλλά και τα αιτήματά τους.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν το απόγευμα της Δευτέρας στο NEWS 24/7 ότι “υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου” και έκαναν λόγο για “φιάσκο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά στην διαγωνιστική ιστορία του εν λόγω θεσμού”.

Είναι, εντούτοις, άγνωστος ο αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι θα προτιμήσουν τελικά τη μαζική οδό με κοινή κίνηση. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει την εβδομάδα που διανύουμε.

Οι υποψήφιοι έκαναν σωρεία καταγγελίων σε σχετική ομάδα που έχουν σχηματίσει στο διαδίκτυο εδώ και μία εβδομάδα. Οι πιο σημαντικές από αυτές αφορούν τα εξής:

Η κίνηση του ΑΣΕΠ να “χαρίσει” ουσιαστικά την απάντηση σε 17 ερωτήσεις σε όλους τους υποψηφίους φαίνεται ότι δεν καταλαγιάζει την οργή που πολλοί από αυτούς νιώθουν. Και αυτό γιατί, όπως οι ίδιοι τονίζουν, έχει ανακύψει τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας, αξιοκρατίας και σωστής λειτουργίας.

“Ο διαγωνισμός πρέπει να ξαναγίνει και αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο ΑΣΕΠ” μάς λέει η ίδια νομική πηγή.

Το θέμα, τέλος, έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση καθώς ήρθε στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση, αφήνει αιχμές κατά του Υπουργείου Εσωτερικών. Το Υπουργείο, από τη δική του πλευρά, ισχυρίζεται ότι δεν έχει αρμοδιότητα ως προς το διαγωνισμό και πετά το μπαλάκι στο ίδιο το ΑΣΕΠ.

news247.gr

Exit mobile version