Site icon evrytanikospalmos.gr

‘Εκεί που τα βουνά μιλούν’
Συνεργατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καρπενήσι

Το ΔΙΕΚ Καρπενησίου και το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου διοργάνωσαν το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2022 συνεργατικές εκπαιδευτικές δράσεις στο Καρπενήσι με τη συμμετοχή των ειδικοτήτων Τεχνικός Δασικής Προστασίας του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και Καρπενησίου, καθώς και η ειδικότητα Συνοδός Βουνού του ΔΙΕΚ Καρπενησίου.
Το Καρπενήσι και γενικότερα τα τοπία και τα δάση της Ευρυτανίας, προσφέρουν τον κατάλληλο χώρο για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις παραπάνω ειδικότητες. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι διαδρομές στα μονοπάτια μέσα στο επιβλητικό τοπίο της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα το Καρπενήσι, της Σχολής Επιστημών των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σ’ αυτό το διήμερο, δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία στους καταρτιζόμενους, να εκπαιδευτούν στο πεδίο και να γνωρίσουν το πανέμορφο δασικό οικοσύστημα της Ευρυτανίας, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Την φιλοξενία των καταρτιζόμενων ανέλαβε ο Δήμος Καρπενησίου με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου κας Σοφίας Ζαλοκώστα, προσφέροντας το μεσημεριανό γεύμα στη Μαθητική Εστία στο Καρπενήσι.
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γιώργο Φωτιάδη, Δρ Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, συνόδευσε τους καταρτιζόμενους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ξεκίνησαν με την επίσκεψη στο Μουσείο Βουνού. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εργαστήρια της Σχολής και ιδιαίτερα στο εργαστήριο της Βοτανικής. Επόμενος σταθμός το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, όπου μελετήθηκε στη διαδρομή η βλάστηση και η χλωρίδα στην εξωδασική ή αλπική ζώνη (1700μ. – 2900μ.), περιοχή που οι περισσότεροι σπουδαστές επισκέπτονταν για πρώτη φορά. Τη δεύτερη μέρα με τη βοήθεια καταρτιζόμενων της ειδικότητας “Συνοδός Βουνού” του ΔΙΕΚ Καρπενησίου, η ομάδα περπάτησε στο φαράγγι προς τη Μαύρη Σπηλιά, στα πλαίσια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Exit mobile version