Site icon evrytanikospalmos.gr

Ερώτηση Μπατζελή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Η Κατερίνα Μπατζελή ως επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου στις 21-10 -2019,ζήτησε την χρηματοδοτική ενίσχυση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» με επιπρόσθετους πόρους,  πέραν εκείνων που προβλεπόταν και καλύφθηκαν άμεσα με την πρώτη προκήρυξη του μέτρου. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως εκείνες της Ηπείρου και Θεσσαλίας, πρέπει να προκηρύξει εκ νέου το μέτρο με  χρηματοδότηση από πόρους της Αναπτυξιακής Τράπεζας και άλλων κοινοτικών προγραμμάτων διότι  είναι μία παρέμβαση που  συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία και στην προετοιμασία του αστικού ιστού για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Στην ερώτησή της αναφέρει:

ΘΕΜΑ: Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ

Ερωτάται :

  1. Σε ποιες άμεσες βελτιωτικές αποφάσεις και ενέργειες σχετικά με την πρόσβαση περισσοτέρων δικαιούχων προτίθεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προβεί;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την εξεύρεση περισσότερων κονδυλίων από την Περιφέρεια;
  3. Εάν υπάρχει πρόθεση για αύξηση πιστώσεων στο πρόγραμμα   από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  και γιατί δεν έχει ήδη γίνει, όπως στην Θεσσαλία και Ήπειρο. Ειδικότερα,  η Περιφέρεια Ηπείρου έβγαλε Προκήρυξη προς το ΕΤΕΑΝ  για την δυνατότητα ένταξης έργων 1000% παραπάνω από την αρχική προκήρυξη των 2,5 εκ. σε 25,0εκ. ευρώ, λόγω μεγάλης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Exit mobile version