Site icon evrytanikospalmos.gr

Καμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων

Στη γνωμοδότησή του επί της προτάσεως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Aντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κίτσιος εισηγούμενος το 25ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου το από 12-10-2018 έγγραφο του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019 – 2020» και σύμφωνα με τις διατάξεις του αντίστοιχου νόμου, το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, μετατροπές) με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Τα Δημοτικά Συμβούλια γνωμοδοτούν επί των προτάσεων των Δ/ντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 το Ν.3966/2011.

Με το από 17-10-2018 έγγραφό της η Β/θμια Εκπαίδευση Ευρυτανίας μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πρόταση για οποιαδήποτε μεταβολή (Ιδρύσεις – καταργήσεις – συγχωνεύσεις), των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ – ΕΕΕΕΚ) στο Δήμο Αγράφων, για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Μετά από διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Αντιδημάρχου, τα έγγραφα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ομόφωνα γνωμοδοτεί όπως, οι σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων για το σχολικό έτος 2019-2020, θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν, χωρίς καμία μεταβολή.

Exit mobile version