Site icon evrytanikospalmos.gr

Κατερίνα Μπατζελή: Κράτος και περιφέρειες αντιμέτωποι με το Σήμερα και το Αύριο της Κορωνοϊκής εποχής

Θέση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, αλλά και της οικονομικής κρίσης που θα φέρει αυτή στην κοινωνία, παίρνει η επικεφαλής της παράταξης ‘Πατρίδα μας Στερεά’, Κατερίνα Μπατζελή.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας με τη διαπίστωση ότι ‘Ο κορωνοϊός  μπορεί να μην κτυπήσει  όλες τις περιοχές το ίδιο,  αλλά η κρίση θα μεταδοθεί σε όλους και χωρίς εξαιρέσεις’ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Προτείνoυμε συμπληρωματικά των προηγούμενων προτάσεων μας,  ώστε να υπάρξουν μέτρα σε όλες τις φάσεις εξέλιξης της υγειονομικής αυτής κρίσης,  που φαίνεται να έχει ανατρεπτικές διαστάσεις:

Έχουμε καταθέσει εισήγηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες φυσικά θα πρέπει να συμπληρώνονται ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης. Προτείνουμε:

  1. Την άμεση συγκρότηση ενός συντονιστικού κέντρου σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας -5ης ΠΕΣΥ -μετά από απόφαση της διοίκησης της περιφέρειας. Μία ολιγομελής ομάδα εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, των ιατρικών συλλόγων , των διοικήσεων των Νοσοκομείων της περιφέρειας και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που θα αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού, του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της διασύνδεσης του δικτύου αυτού με τις δημόσιες δομές των νοσοκομείων ,των υπηρεσιών ΠΦΥ, της πρωτοβάθμιας στήριξης.

Δίνουμε τη μάχη μας με προτάσεις

Έχουμε ήδη καταθέσει εγγράφως τις επιμέρους προτάσεις μας, όπως :

Exit mobile version