…Με άρωμα Ευρυτανίας οι αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία

0
5828

Η ευρυτανικής καταγωγής Σοφία Ζαχαράκη αν. Εκπρόσωπος τύπου


Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα, όρισε τους δυο νέους αναπληρωτές εκπροσώπους τύπου. Τις θέσεις κατέλαβαν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η Σοφία Ζαχαράκη. Ο κ. Κυρανάκης θεωρείται από τους ανερχόμενους πολιτικούς καθότι σήμερα κατέχει την θέση του πρόεδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ενώ η κα. Ζαχαράκη έχει διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος σε διάφορα υπουργεία. Η κα. Ζαχαράκη έλκει την καταγωγή της από την Ευρυτανία. Ο πατέρας της, Ηλίας Ζαχαράκης κατάγεται από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας, γιός του Φάνη Ζαχαράκη και αδερφός του Δαμασκηνού Ζαχαράκη, ηγούμενου της μονής Αγάθωνος. Η μητέρα της Αναστασία Τάκη, κατάγεται από το Καρπενήσι. Κόρη του Νίκου Τάκη. Η Σοφία Ζαχαράκη είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, που εξελέγη στο τελευταίο συνέδριο, συγκαταλέγεται επίσης στο στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Μητσοτάκη και ήταν ένα από τα στελέχη που μετείχαν στο media training κοινοβουλευτικών και μη κοινοβουλευτικών στελεχών από τους Τάκη Θεοδωρικάκο και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, με στόχο την ανάδειξη νέων προσώπων στην πρώτη επικοινωνιακή γραμμή. Το όνομα της κας Ζαχαράκη ήταν μεταξύ των ονομάτων, που το ρεπορτάζ των μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για την βουλευτική έδρα της Ευρυτανίας. Η ίδια, σε επικοινωνία με την εφημερίδα μας, μας είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Συμπλήρωσε όμως, ότι παρακολουθεί στενά τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής. Καθώς όπως μας είπε έχει σπίτι στο Καρπενήσι, οι γονείς της διαμένουν τον περισσότερο καιρό στην ευρυτανική πρωτεύουσα και εκ των πραγμάτων επισκέπτεται την περιοχή συχνά-πυκνά. Στις προθέσεις της είναι από το νέο πόστο που κατέχει να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία, ασκώντας πίεση στα κέντρα αποφάσεων.
Βιογραφικό Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδακτικής Αγγλικών σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο προγράμμα IVLP (International Visitor Leadership Programme) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».
Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 συνεργάστηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον Απρίλιο 2016 είναι Διευθύντρια της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.