Site icon evrytanikospalmos.gr

ΠΕ Ευρυτανίας: 3 εκατ. Ευρώ για εγκρίσεις έργων και δράσεων στο νομό

Η χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που έχουν να κάνουν με δράσεις για την αγροτική οικονομία, με δαπάνες για την πολιτική προστασία και με έργα για την βελτίωση του οδικού δικτύου του Νομού, αποφασίστηκαν στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν νέα έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.870.101,60 € που αφορούν:

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ: 2.498.000,00 €

Τα ανωτέρω έργα αφορούν σε σημειακές παρεμβάσεις που θα προταχτούν για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών μετά το πέρας της επόμενης χειμερινής περιόδου και θα αφορούν σε: επισκευή – αποκατάσταση μεμονωμένων φθορών ασφαλτοτάπητα, επισκευή – αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών και καθιζήσεων οδοστρώματος με κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα, σε καθαρισμούς από προϊόντα καταπτώσεων φερτών υλικών, σε κατασκευή τεχνικών για την αποκατάσταση βλαβών και σε καθαρισμούς φραχτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων από συσσώρευση βραχοτεμαχίων

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 56.500,00 €

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: 315.601,60 €

Με έγκαιρο προγραμματισμό των δαπανών τόσο για την μίσθωση μηχανημάτων έργου όσο και για την προμήθεια άλατος, μεριμνούμε για την αντιμετώπιση των αναγκών πολιτικής προστασίας και για τον επόμενο χειμώνα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε «Πιστοί στο πρόγραμμά μας, χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιήσουμε έργα και δράσεις για την Π.Ε. Ευρυτανίας. Έργα και δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του όμορφου τόπου»,.

Ενώ, σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής: «Η δύσκολη συγκυρία των καιρών με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν σταματά την υλοποίηση έργων και δράσεων για την Ευρυτανία. Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα που απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής βρισκόμενοι δίπλα στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των προϊόντων της ορεινής μας κτηνοτροφίας»

Exit mobile version