Site icon evrytanikospalmos.gr

Το ΚΚΕ Ευρυτανίας για τα κρούσματα στο Καρπενήσι

Με μια ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Ευρυτανία, επισημαίνει ότι τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού στο Καρπενήσι, αλλά και η έκρηξη της πανδημίας σε όλη τη χώρα εντείνουν την ανησυχία του λαού ο οποίος αισθάνεται απροστάτευτος, αφού αν και δεν έχουμε μπει ακόμα στο χειμώνα το σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση. Συνεχίζοντας, αναφέρει:

«Η ευθύνη γι΄ αυτό βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, αφού 8 μήνες τώρα δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τις υποδομές ενώ ακόμα και οι λίγες ΜΕΘ που κοκορεύεται ότι έφτιαξε υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Το λοκντάουν που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για εκατοντάδες  χιλιάδες  εργαζόμενους θα ήταν αχρείαστο αν δεν είχε θυσιαστεί η υγεία του λαού στο βωμό του κέρδους των μεγαλοξενοδόχων, των πλοιοκτητών, των αεροπορικών εταιριών.

Δεν θα χρειαζόταν λοκντάουν αν υπήρχαν σοβαρά πρωτόκολλα στα σχολεία, στα Μέσα Μεταφοράς, αν δεν παιζόταν «η κολοκυθιά» με τις μάσκες… Άλλες θα ήταν οι δυνατότητες προστασίας της υγείας του λαού αν είχαν φτιαχτεί οι 3500 ΜΕΘ, αν είχε προσληφθεί το απαραίτητο αναγκαίο προσωπικό που έχει ανάγκη η χώρα βάσει της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την ώρα που δισεκατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα πάνε στα γνωστά «τρωκτικά» που βρήκαν ευκαιρία να στήσουν μπίζνες, η κυβέρνηση κορόιδευε κλείνοντας τα …περίπτερα για να μην ψωνίζουν οι νέοι μπύρες!

Την ώρα που το κεφάλαιο μασαμπουκώνει δισεκατομμύρια, θεσμοθετείται  η εργασία με 200 ευρώ, οι απλήρωτες υπερωρίες, η ποινικοποίηση της απεργίας και γενικά των αγώνων.

Την ώρα που δήθεν «δεν αντέχει η οικονομία» να προσλάβουν ΜΟΝΙΜΟΥΣ γιατρούς και νοσηλευτές, η «οικονομία αντέχει» για χιλιάδες μετακλητούς και αστυνομικούς.

Θα ήταν αστείο (αν δεν ήταν τραγικό) μια ολόκληρη χώρα να περιμένει από τις «φιλόπτωχες κυρίες» των Βορείων Προαστίων να «ελεήσουν» για να φτιάξουμε σύστημα υγείας, με τελικό αποτέλεσμα να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου (του κορωνοϊού) και οι υπόλοιποι ασθενείς να σπρώχνονται στο πανάκριβο ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Την ώρα που σωματεία και φορείς της Ευρυτανίας διεκδικούσανε μέτρα για την υγεία στον νομό μας, οι τοπικές αρχές αναλώνονταν σε «δωρεές μασκών» (πάντα με την παρουσία φωτογράφου) και άλλες ανούσιες κινήσεις εντυπώσεων χωρίς καμιά ουσία.

Η Κομματική Οργάνωση  του ΚΚΕ καλεί τους Ευρυτάνες και τις Ευρυτάνισσες σε εγρήγορση. Τώρα, έστω και στο «και πέντε», να διεκδικήσουμε να καλυφτούν τα κενά στο Νοσοκομείο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Να διεκδικήσουμε μέτρα για τα σχολεία, απολυμάνσεις, αποστάσεις και μέσα ατομικής προστασίας στους  χώρους δουλειάς, τακτικά δωρεάν  τεστ για όλο τον πληθυσμό.

Να ενώσουμε την φωνή μας με τους υγειονομικούς όλης της χώρας και να απαιτήσουμε άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας ΤΩΡΑ! Για να μην χαθούν άδικα άνθρωποι. ΤΩΡΑ!

Μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών. Καμιά νέα περικοπή-κανένας πλειστηριασμός α΄κατοικίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ

 ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ»

Exit mobile version