Site icon evrytanikospalmos.gr

Τραχανάς με ντομάτα στο τηγάνι Εύκολος, διαφορετικός, αλλά πάντα ρουμελιώτικος

Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο:  5’ | Μερίδες: 4

Βαθμός Δυσκολίας: *

Υλικά

300 γρ. τραχανάς ξινός

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

2 ντομάτες, τριμμένες

70 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

τριμμένη μυζήθρα ή φέτα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τον τραχανά ανακατεύοντας για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει καστανός. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μία δόση χλιαρού νερού, ώστε να καλύψει τον τραχανά ίσα-ίσα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι σχεδόν όλο το νερό να απορροφηθεί από τον τραχανά. Προσθέτουμε την επόμενη δόση χλιαρού νερού με τον ίδιο τρόπο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι το φαγητό να χυλώσει, αλλά να έχει αρκετά υγρά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα ή φέτα.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Exit mobile version