evrytanikospalmos.gr

Υπέγραψε με τη ΔΕΗ ο Τασιός για την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών

Αναλυτικά το σχέδιο και οι περιοχές

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός Αριστείδης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2022, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΕΗ, με σκοπό να υπογράψουν συμβόλαιο παραχώρησης εκτάσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Ευρυτανία.

Αναλυτικότερα, οι εκτάσεις που ζητήθηκαν και στη συνέχεια αποφασίστηκε να παραχωρηθούν από τους αρμόδιους στην Π.Ε. Ευρυτανίας είναι συνολικά 8.945,57 τμ., με κύριο στόχο τη βελτίωση των προσβάσεων και την ανάπτυξη των δράσεων στην Λίμνη Κρεμαστών, αλλά και σε επιπλέον αυτή τη φορά περιοχές όπως η Τέμπλα, η Σιβίστα, τα Χρύσοβα, η Γέφυρα Τατάρνας, ο Τριπόταμος, η Γέφυρα του Μανώλη και η Γέφυρα της Επισκοπής. Όπως είναι γνωστό η Λίμνη των Κρεμαστών έχει γίνει πλέον γνωστή για τις ξεχωριστές περιηγήσεις με βάρκα που προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες, ενώ σύμφωνα με τα νέα σχέδια της Περιφέρειας αναμένεται η περαιτέρω ανάπτυξή της με νέες δράσεις. Στο χάρτη των δραστηριοτήτων προστίθενται και όλες οι παραπάνω περιοχές που θα χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες σε όλους, εξερευνώντας περιοχές που διαθέτουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά, αυξάνοντας παράλληλα την επισκεψιμότητα όλου του Νομού.

Το σχέδιο και οι περιοχές

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορά τις παρακάτω περιοχές και τις εξής παρεμβάσεις.

Εκτός των παρεμβάσεων στα ανωτέρω σημεία που προβλέπονται για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Λίμνη κρεμαστών, το συμφωνητικό με την ΔΕΗ το οποίο είναι αορίστου χρόνου, επιτρέπει, υπό όρους, την μεταβίβαση των εκτάσεων σε νομικό πρόσωπο με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων λαμβάνοντας υπόψη την αειφόρο ανάπτυξη, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας.

Δήλωση Αριστείδη Τασιού

Με την ευκαιρία της συμφωνίας με την ΔΕΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με συνεχείς προσπάθειες δουλέψαμε μεθοδικά και με σχέδιο, καταρρίπτοντας μύθους του παρελθόντος, βάζοντας τα πράγματα σε μια νέα βάση για την ανάπτυξη της περιοχής μας με βάση την Λίμνη Κρεμαστών. Πλέον με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την ΔΕΗ και με την παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων ανοίγονται νέες προοπτικές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΔΕΗ και τα στελέχη της που είναι σύμμαχος στην προσπάθειά μας αυτή».

Exit mobile version