Site icon evrytanikospalmos.gr

Χρήσιμες συμβουλές για να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης

Απλές και χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική για να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.
Ειδικότερα:

Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερα συνήθης πρακτική των επιτήδειων είναι η εξαπάτηση με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Στις περιπτώσεις αυτές πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις κυρίως σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι γιατρούς, δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως παιδί τους) έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Exit mobile version