Site icon evrytanikospalmos.gr

Αμυγδαλωτά Σπετσών

Η αυθεντική συνταγή από το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel

Βαθµός Δυσκολίας *

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ ǀ Χρόνος μαγειρέματος: 15΄ǀ 36 τεμάχια

Υλικά:

600 γρ. Αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

3 κούπες ζάχαρη άχνη

(υπολογίστε λίγη παραπάνω για το πασπάλισμα)

3 ασπράδια αυγών

½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2-3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε σε μίξερ την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, μαζί με 2 ½ κούπες ζάχαρη άχνη, το σιμιγδάλι, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με το ροδόνερο, παίρνουμε μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και το πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού. Ψήνουμε 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά και κατόπιν (ενώ είναι ακόμα ζεστά) τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα τυλίγουμε με την άχνη.

Exit mobile version