Ποια είναι τα e-shop με έδρα το Καρπενήσι που θριαμβεύουν στην αγορά

Τι λένε οι ιδιοκτήτες στον Ευρυτανικό Παλμό

Συνήθεια όλων μας, έγιναν οι ηλεκτρονικές αγορές τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη μακρά και επίπονη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού με τα σκληρά lockdown να μην επιτρέπουν σε κανέναν καταναλωτή να βγει για ψώνια αλλά και σε κανέναν επιχειρηματία να έχει ανοιχτό το κατάστημά του.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού των συνήθειών μας από τη μια και φυσικά η ευκολία των αγορών από την άλλη, έφεραν τις εξελίξεις λίγο πιο γρήγορα από όσο φαντάζονταν οι επιχειρηματίες του μικρού μας νομού, οι οποίοι άρχισαν να μπαίνουν σε δράση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και βέβαια να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους.

Αρκετά βοηθητική ήταν και η επιδότηση από το κράτος για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), την οποία αρκετοί ήταν οι επιχειρηματίες που έσπευσαν να πάρουν, προκειμένου να καταφέρουν μέσα σε μια τόσο μεγάλη κρίση να ορθοποδήσουν.

Ο Ευρυτανικός Παλμός έκανε έρευνα στην αγορά της Ευρυτανίας και ανακάλυψε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία η έδρα ή το φυσικό τους κατάστημα βρίσκεται κυρίως στο Καρπενήσι και στις γύρω περιοχές. Όπως ανακαλύψαμε, τα ηλεκτρονικά αυτά καταστήματα, όχι μόνο έχουν πολύ καλό ‘στήσιμο’ και αισθητική, αλλά έχουν και πολύ ανταγωνιστικές τιμές με άψογη εξυπηρέτηση, συστατικά που δίνουν σίγουρα τη συνταγή της επιτυχίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποια από τα eshop που συναντήσαμε είναι και συνεργάτες στη μεγάλη πανελλαδική πλατφόρμα skroutz, γεγονός που τους κάνει να δουλεύουν με παραγγελίες από ολόκληρη τη χώρα.

Οι επιχειρηματίες μας μίλησαν και παρουσιάζουμε κάποια από τα ηλεκτρονικά καταστήματα που υπάρχουν στην Ευρυτανία. Υπάρχουν αρκετά ακόμη, αρκεί να τα ανακαλύψουμε και να τα στηρίξουμε.

Παναγιώτης Κολλημένος

kollimenos.gr

Ηλεκτρικές συσκευές – είδη υγιεινής

Στα τέλη του 2014 και βλέποντας την βαθιά κρίση που υπήρχε στον κλάδο των κατασκευών και της ξυλείας ευρύτερα αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της επιχείρησής μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δημιουργώντας κάτι πρωτοποριακό και συγκεκριμένα το πρώτο E-shop στον νομό Ευρυτανίας. Επεκτείναμε τις δραστηριότητες μας, πουλώντας μέσα από το διαδίκτυο κατά κύριο λόγο ηλεκτρικές συσκευές (Απορροφητήρες, κουζίνες κτλ) και είδη υγιεινής (Νεροχύτες Κουζίνας, Μπαταρίες Κουζίνας και Μπάνιου). Ο σκοπός αρχικά του E-shop ήταν να κρατήσουμε την επιχείρηση μας βιώσιμη, αφού είχε υποστεί μεγάλη καθίζηση στον κύκλο εργασιών της εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η όλη η ιδέα ξεκίνησε τελείως ερασιτεχνικά, όμως δειλά-δειλά κάναμε σταθερά και ανοδικά βήματα και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε δεκάδες καθημερινές αποστολές από το Καρπενήσι προς όλη την Ελλάδα (Φανταστείτε έχουμε στείλει παραγγελίες ακόμη και στο Καστελόριζο και στην Γαύδο). Πλέον έχουμε καθιερωθεί στα κορυφαία E shop σε αυτόν τον κλάδο, προσφέροντας φυσικά τις καλύτερες τιμές ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ στον καταναλωτή. Σίγουρα χρειάστηκε αρκετή υπομονή και επιμονή και δεκάδες ώρες στο να στηθεί όλο αυτό, αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας υπήρξε ανοδική πορεία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και κυρίως στο 1ο “lock Down” στις αρχές του 2020 αλλά και στο δεύτερο το ίδιο έτος πριν τα Χριστούγεννα καταγράφηκε μια αύξηση της τάξεως του 40% με 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει σταθερότητα και κινείται στην κανονικότητα, όπως στα επίπεδα προ κορωνοϊου.

Δημήτρης Ντρίβας

Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη – Προϊόντα τεχνολογίας

Εδώ και τέσσερα χρόνια η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάτι που έγινε συνειδητά και έχει βοηθήσει μέχρι τώρα στην ανάπτυξής της και λειτούργησε σαν εναλλακτικός τρόπος δραστηριοποίησής της και στην περίοδο του lockdown. Πιστεύω πως θα πρέπει κάθε επιχείρηση να εισάγει με κάποιο τρόπο το ηλεκτρονικό εμπόριο στο ενεργητικό της για να είναι πιο προσιτή και αυτή η συγκυρία που περνάμε σίγουρα μπορεί να δώσει το έναυσμα για κάτι τέτοιο. Προσπαθώ στα προϊόντα που εμπορεύομαι να έχω σταθερά χαμηλά τιμές ώστε να δημιουργηθεί μια βάση επαναλαμβανόμενων πελατών.

Γιάννης Μάκκας JMC

jmctech.gr

Προϊόντα Τεχνολογίας

Ονομάζομαι Μάκκας Ιωάννης, CEO της JMCAE Εταιρίας που ασχολείται με τον χώρο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας από το 2006.

Το eshop jmctech.gr δημιουργήθηκε το2018, με αντικείμενο τα προϊόντα τεχνολογίας και όχι μόνο.

Διαγνώσαμε την ανάγκη της δημιουργίας διότι βλέπαμε μετά από έρευνα ότι χάναμε πωλήσεις από το Φυσικό κατάστημα λόγω της ευκολίας της χρήσης του Internet από τους υποψήφιους πελάτες, που λόγω της πρόσβασης στην αγορά προϊόντων, και σύγκρισής τιμών από την καρέκλα του σπιτιού τους εύκολα και γρήγορα μπορούσαν να αγοράσουν και να παραλάβουν, αγνοώντας τις χαμηλές τιμές της Εταιρίας μας στον Φυσικό μας Κατάστημα.

Σε αυτή μας την  προσπάθεια χρειάστηκε να επενδύσουμε σε νέες θέσεις εργασίας και εξοπλισμό καθώς και με ιδία κεφάλαια γιατί ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος και αμείλικτος στον συγκεκριμένο κλάδο.

Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε πριν την κρίση του COVIDκαι είχε θετικό αποτέλεσμα με σταθερή αύξηση του τζίρου.

Εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού και κλείσιμο του φυσικού καταστήματος από την πολιτεία, οι πωλήσεις μέσω του eshop για εμάς ήταν μονόδρομος, και  για την επιβίωση του καταστήματος. Ο τζίρος παρουσίαζε μήνα με το μήνα αλματώδη αύξηση, και έφτασε σε καταστάσεις εκτός ελέγχου, που αναγκαζόμασταν να κλείνουμε την πρόσβαση σε Νέες παραγγελίες για ολόκληρες ημέρες.

Αθανασία Κοντοπάνου

collection-shop.gr

Γυναικεία – Ανδρικά ρούχα

Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα σε περιοχές με περιορισμένο αγοραστικό κοινό παρέχει τη δυνατότητα για προβολή της επιχείρησης σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών. Επιπλέον η πανδημία ανάγκασε τους επιχειρηματίες με φυσικό κατάστημα να περιορίσουν τη λειτουργία του για μεγάλα χρονικά διαστήματα δυσκολεύοντας έτσι τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν τον περασμένο χρόνο να δημιουργήσω το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της επιχείρησής μου. Το e-shop όπως προανέφερα λειτούργησε πριν ένα χρόνο, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να μην αδρανοποιήσω την επιχείρησή μου για τα διαστήματα που η πόλη μας βρισκόταν σε κατάσταση lock-down κατά το δεύτερο χρόνο της πανδημίας. Από τη λειτουργία του είμαι ικανοποιημένη και ευελπιστώ να το αναπτύξω ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα.

Τσιώνη Πένυ- Α Μπε Μπα Μπλομ

abebablomshop.gr

Παιδικά ρούχα

Το e-shop της επιχείρησης μου ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Κύριος λόγος για την δημιουργία του ήταν τα lockdowns λόγω κορωνοϊού. Αναγκάστηκα λόγω συνθηκών να προβώ σε αυτή την κίνηση, για την οποία δεν μετανιώνω, γιατί με βοήθησε αρκετά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που πέρασε το λιανεμπόριο. Αν και το e-shop είναι αρκετά καινούργιο ακόμα, παρόλα αυτά η επισκεψιμότητα του, δείχνει να είναι αρκετά ικανοποιητική για το διάστημα που είναι σε λειτουργία. Σαφώς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θέλει χρόνο (πολλοί λένε πως χρειάζεται μια τριετία) για να αρχίσει να σου αποφέρει κέρδη, αλλά όπως και κάθε νέο κατάστημα ηλεκτρονικό ή μη χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να εδραιωθεί. Γενικά θεωρώ πως πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές- αγορές έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας.

ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η Ευρύτη’

evriti-megalohorio.gr

Παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα (γλυκά, μαρμελάδες, λικέρ, ζυμαρικά, βότανα)

Είμαστε ένας Κοινωνικός Συνεταιρισμός με έδρα το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και μέλη από Καρπενήσι και Άγραφα. Το φυσικό μας κατάστημα και το πιστοποιημένο εργαστήριό μας βρίσκονται στο Μεγάλο Χωριό που είναι το πιο επισκέψιμο σημείο της Ευρυτανίας τα τελευταία χρόνια με όνομα ‘Και στην Κορφή Κανέλλα’. Ο συνεταιρισμός μας κλείνει μόλις τρία χρόνια ζωής και τον ενάμιση χρόνο το κατάστημά μας ήταν κλειστό λόγω της πανδημίας, με τους πελάτες που μας γνώρισαν και αγάπησαν τα προϊόντα μας να μας ζητούν επίμονα αποστολή παραγγελιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι, η απόφαση να φτιάξουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ήταν μονόδρομος κι έτσι τώρα είμαστε κοντά στους λάτρεις των χειροποίητων και αυθεντικών αγαθών της Ευρυτανικής γης, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, οι επισκέπτες εκτός από παραγγελίες, ενημερώνονται και για όλες τις δράσεις μας που έχουν πάντα γνώμονα την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και των τοπικών προϊόντων της Ευρυτανίας.