evrytanikospalmos.gr

Ο πρ. Βουλευτής Ευρυτανίας, Θωμάς Κώτσιας σε νέο Αριστερό Μέτωπο – Οι δηλώσεις του στον Ευρυτανικό Παλμό

‘Πρωτοβουλία των 1-1-4’

6 πρώην υπουργοί και 23 πρώην βουλευτές από την Αριστερά συγκροτούν Μέτωπο συνεργασίας και δράσης

3 Ευρυτάνες υπογράφουν το κείμενο των 10 σημείων

Μια νέα πολιτική πρωτοβουλία γεννήθηκε στην Αριστερά, από πρόσωπα της ενεργού πολιτικής σκηνής. Κυρίως πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ – κάποιοι από αυτούς κατείχαν και υπουργικές θέσεις – οι οποίοι απογοητεύτηκαν από την πολιτική των τελευταίων ετών της σκληρής λιτότητας και συμμόρφωσης στο μνημόνιο, που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και αποστασιοποιήθηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα, στην οποία παρουσιάστηκε κείμενο 10 σημείων, που υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες.

Το κείμενο αυτό υπογράφουν μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα.

Στη συνέντευξη τύπου, που συντόνισε η Άννα Αμπατζόγλου, υποψήφια διδάκτορας Ελληνικής Λογοτεχνίας, μίλησαν οι Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (έστειλε μήνυμα), Κώστας Λαπαβίτσας, Μάνια Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ανακοινώθηκε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί γιατί βρίσκεται εκτός Αθήνας.

Από την Ευρυτανία την Πρωτοβουλία στήριξαν και υπέγραψαν το κείμενο, ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας και Συνταξιούχος των ΕΛΠΕ, κ. Κώτσιας Θωμάς, ο Μαθηματικός, πρώην αντιδήμαρχος Καισαριανής κ. Παπαδήμας Άλκης και ο κ. Νικολάου Κώστας, Μέλος της Δ. Ε. του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ).

‘…υπάρχει εναλλακτική λύση που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της οικονομίας…’

Τα Δέκα Σημεία για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα

Ο Ευρυτανικός Παλμός εξασφάλισε το κείμενο των δέκα σημείων που υπεγράφη από όλους τους παρευρισκόμενους, το οποίο συνοψίζει τις κοινές θέσεις και των 114 προσώπων, τα οποία συγκλίνουν στην άποψη ότι υπάρχει εναλλακτική λύση από την σκληρή οικονομική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Το κείμενο έχει ως εξής:

 

Ο κ. Κώτσιας δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό

‘…δίνω και εγώ το δικό μου ‘παρών’ με τη συστράτευση και την συμμετοχή μου στην κοινή προσπάθεια…’

“Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό”, ανήκουν στον λαό “και ασκούνται από τον λαό” – Εθνικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού, Κορυσχάδες Ευρυτανίας, 27 Μαϊου 1944

Με την παραπάνω  θεμελιακή αρχή που ενέπνεε τους Εθνοσυμβούλους του ΕΑΜικού κινήματος και   της κυβέρνησης του Βουνού στον τόπο μας που αποτέλεσε το λίκνο της Εθνικής Αντίστασης, γίνονται προσπάθειες  για  την  συγκρότηση μιας ενιαίας  πολιτικής έκφρασης όλων των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τις καταστροφικές για το λαό μας αδιέξοδες πολιτικές των μνημονιακών κομμάτων στη βάση ενός κοινού πλαισίου δράσης.  Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας περιγράφεται με σαφήνεια στο κείμενο των 10 σημείων: «Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και  κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Στα πλαίσια της φιλοδοξίας μας να διευρυνθεί πανελλαδικά  και να αγκαλιαστεί από το λαό μας η πρωτοβουλία δίνω και εγώ το δικό μου ‘παρών’ με τη συστράτευση και την συμμετοχή μου στην κοινή προσπάθεια.

Exit mobile version