Site icon evrytanikospalmos.gr

Πολυσπόρια

Το γλυκό έδεσμα που έχει τις ρίζες του στην αρχαία εποχή, γίνονταν για την Παναγία την Πολυσπορίτισσα, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Βαθµός Δυσκολίας *

Μερίδες: 5 ǀ Χρόνος προετοιμασίας: 10′ ǀ Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά:

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε το σιτάρι και τα όσπριά σου από το περασμένο βράδυ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν καλά. Προσθέτουμε το αλάτι. Η γλυκιά σούπα θα χυλώσει και θα βράσει. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρόδι, τα φουντούκια και την κανέλα και σερβίρουμε.

TIP: Έχουμε φυλαγμένο λίγο από το καβουρντισμένο σισάμι το αμύγδαλο και το καρύδι για να πασπαλίσουμε και από πάνω, σε κάθε πιάτο που σερβίρουμε.

Exit mobile version