Site icon evrytanikospalmos.gr

Τάρτα με άγρια μανιτάρια

Μπισκοτένια βάση & πλούσια γέμιση από ποικιλία μανιταριών από τα δάση μας

Προετοιμασία: 30’ | Ψήσιμο:  1 ½  ώρα | Μερίδες: 10

Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά

Για από πάνω

2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

6 αυγά

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1/2 κιλό άγρια μανιτάρια

1/2 κιλό λευκά μανιτάρια

1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ.γλυκ. θυμάρι

3/4 φλιτζάνι έμμενταλ τριμμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη

1 κουτ.γλυκ. αλάτι

1/4 κιλό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1/4 φλιτζάνι κρύο νερό

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο και ζυμώνετε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεται το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε να απορροφήσουν τα υγρά τους. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, το τυρί και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ τόσο όσο να καλύψει τον πάτα και τα πλαϊνά μιας φόρμας 24εκ. Τοποθετείτε το φύλλο στην ταρτιέρα και γεμίζετε την τάρτα με τη γέμιση. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος με έναν αυγογδάρτη. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και περιχύνετε με αυτό την τάρτα.

Πηγή: www.mirsini.gr

Exit mobile version