120.000 € για υλικά στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς

0
3592

Η 5η Υγειονομική Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Ενίσχυση των Δημοσίων Δομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με υγειονομικό και λοιπό υλικό».

Αφού ενέκρινε το συγκεκριμένο Σχέδιο που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψε την «Προγραμματική Σύμβαση» που κατοχυρώνει τη συνεργασία των δύο φορέων. Από τη στιγμή που έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια η έγκριση της 5ης ΥΠΕ και η υπογεγραμμένη σύμβαση, αναμένονται οι ανάλογες ενέργειες του κ. Μπακογιάννη.


Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα μπορούσε να είναι αστείο αλλά δεν είναι. Επιτέλους, έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια, καταφέραμε να υπογράψουμε τη σύμβαση με την οποία η Περιφέρειά μας δίνει για υλικά και αναλώσιμα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, 120.000 ευρώ, πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας. Δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά λόγω γραφειοκρατίας. Αυτά φωνάξαμε και στους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό όταν ήρθαν να μιλήσουμε για ανάπτυξη. Αν δεν ξεπεράσουμε τέτοια προβλήματα, ανάπτυξη μόνο στον ύπνο μας…»