Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ εκτίμησε το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για το 2025, με τιμές που κυμαίνονται από 99,45 έως 142,95 ευρώ για 4-6 άτομα, αυξημένες κατά 6,2%-6,3% σε σχέση με πέρυσι. Η τιμοληψία έγινε σε supermarkets, ειδικευμένα καταστήματα και τη Βαρβάκειο αγορά. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα των προϊόντων και την τοπική αγορά. Συμπεριλήφθηκαν και τιμές από το «πασχαλινό καλάθι». Ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΝΕΜΥ, Χ. Αράχωβας, ανέφερε ότι η άνοδος των τιμών συνεχίζεται με ηπιότερο ρυθμό και οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στη μειωμένη προσφορά, στη σύμπτωση των ημερομηνιών Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα και στην αύξηση της τιμής κακάο. Επιπλέον, οι αυξήσεις τιμών έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, οι οποίοι στρέφονται σε βασικά αγαθά, περιορίζοντας τις αγορές άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων που επηρεάζουν και την εγχώρια αγορά.