Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα
2 ματσάκια σέλινο
1/2 κ. γλ. κάρι (προαιρετικά)
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζεστό νερό
1/4 μάτσο άνηθο
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί τις μερίδες του κοτόπουλου. Σοτάρουμε για 5 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε πιάτο και διατηρώ ζεστό. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ίσα να γυαλίσουν αλλά να μην αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, επίσης κομμένα σε ροδέλες και το σέλινο χοντροκομμένο . Τα ανακατεύουμε όλα αυτά απαλά. Τοποθετώ και πάλι τις μερίδες του κοτόπουλου στο σκεύος, μαζί με τους χυμούς που υπάρχουν στο πιάτο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κάρι και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε για 40 περίπου λεπτά. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, ξεκινώ το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ χτυπώ τα ασπράδια με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα. Στύβουμε το λεμόνι σε λεμονοστύφτη και προσθέτουμε στο χυμό του 2-3 κουταλιές από το ζουμάκι του φαγητού. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα σιγά σιγά στο μείγμα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας και πάλι με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινώ απαλά την κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: www.mamatsita.com
