Site icon evrytanikospalmos.gr

ΑΠΘ: Φοιτήτρια του Μαθηματικού έγραψε ιστορία αποφοιτώντας με Άριστα, 10!

Μία φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών έγραψε ιστορία στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, μιας και αποφοίτησε με Άριστα, 10. Πρόκειται για την Ελίνα Χατζηδημητρίου η οποία κατάφερε να πετύχει κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της Σχολής.
«Στις 22-07-2022, στην τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Μαθηματικών, η απόφοιτος κ. Ε. Χατζηδημητρίου έλαβε βαθμό πτυχίου δέκα (10), το πρώτο 10 της Σχολής σε όλα τα χρόνια λειτουργία της. Στη φωτογραφία η απόφοιτος, με τον πρύτανη του Α.Π.Θ., την Κοσμητόρισσα της ΣΘΕ και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών», τονίζεται σε ανάρτηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα social media.
Σημειώνεται πως η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελείται από τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, και Πληροφορικής.
Ιδρύθηκε το 1925, ενώ το τμήμα Μαθηματικών προστέθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 1928 – 1929, μαζί με το τμήμα Χημείας. Από τότε μέχρι και σήμερα κανένας φοιτητής δεν είχε καταφέρει να αποφοιτήσει σημειώνοντας βαθμολογία Άριστα, 10.
(Πηγή: pressgreece.gr)

Exit mobile version