Μία φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών έγραψε ιστορία στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, μιας και αποφοίτησε με Άριστα, 10. Πρόκειται για την Ελίνα Χατζηδημητρίου η οποία κατάφερε να πετύχει κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της Σχολής.
«Στις 22-07-2022, στην τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Μαθηματικών, η απόφοιτος κ. Ε. Χατζηδημητρίου έλαβε βαθμό πτυχίου δέκα (10), το πρώτο 10 της Σχολής σε όλα τα χρόνια λειτουργία της. Στη φωτογραφία η απόφοιτος, με τον πρύτανη του Α.Π.Θ., την Κοσμητόρισσα της ΣΘΕ και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών», τονίζεται σε ανάρτηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα social media.
Σημειώνεται πως η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελείται από τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, και Πληροφορικής.
Ιδρύθηκε το 1925, ενώ το τμήμα Μαθηματικών προστέθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 1928 – 1929, μαζί με το τμήμα Χημείας. Από τότε μέχρι και σήμερα κανένας φοιτητής δεν είχε καταφέρει να αποφοιτήσει σημειώνοντας βαθμολογία Άριστα, 10.
(Πηγή: pressgreece.gr)