Site icon evrytanikospalmos.gr

Οι Ευρυτάνες συγγραφείς της καραντίνας

Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας “Το Βελούχι” και με την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου. Η εκδήλωση ένωσε μερικούς από τους Ευρυτάνες συγγραφείς που η περίοδος της καραντίνας αποδείχτηκε ιδιαίτερα παραγωγική για αυτούς.

Η παρουσίαση αφορούσε βιβλία που είτε γράφτηκαν, είτε εκδόθηκαν την περίοδο της καραντίνας, με τις ειδικές συνθήκες εγκλεισμού. Παρουσιάστηκαν μερικά απ΄ αυτά, ποικίλης ύλης που εμπλουτίζουν πια την Ευρυτανική βιβλιογραφία.

Αναλυτικά μίλησαν για τα βιβλία τους και για τη δύσκολη, αλλά παράλληλα δημιουργική περίοδο που έζησαν οι συγγραφείς: π. Ευάγγελος Φεγγούλης, κα Μαρία Ευαγγελοδήμου, κα Κική Κουκούτση, η κα Αγγελική Οικονόμου, ο κ. Ζαχαρίας Σώκος. Επίσης ο κ. Γιάννης Δημητρίου παρουσίασε το λεύκωμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, και διαβάστηκαν παρουσιάσεις και για τα βιβλία των συγγραφέων: Κώστα Μπουμπούρη, κα. Χαλαστάνη, κ. Πάνου Νιαβή. Χαιρετισμό έστειλαν οι κύριοι Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Αποστολόπουλος και σε βίντεο ο κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου “Το Βελούχι” κα Μαρία Παπαϊωάννου.

Exit mobile version