Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας “Το Βελούχι” και με την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου. Η εκδήλωση ένωσε μερικούς από τους Ευρυτάνες συγγραφείς που η περίοδος της καραντίνας αποδείχτηκε ιδιαίτερα παραγωγική για αυτούς.

Η παρουσίαση αφορούσε βιβλία που είτε γράφτηκαν, είτε εκδόθηκαν την περίοδο της καραντίνας, με τις ειδικές συνθήκες εγκλεισμού. Παρουσιάστηκαν μερικά απ΄ αυτά, ποικίλης ύλης που εμπλουτίζουν πια την Ευρυτανική βιβλιογραφία.

Αναλυτικά μίλησαν για τα βιβλία τους και για τη δύσκολη, αλλά παράλληλα δημιουργική περίοδο που έζησαν οι συγγραφείς: π. Ευάγγελος Φεγγούλης, κα Μαρία Ευαγγελοδήμου, κα Κική Κουκούτση, η κα Αγγελική Οικονόμου, ο κ. Ζαχαρίας Σώκος. Επίσης ο κ. Γιάννης Δημητρίου παρουσίασε το λεύκωμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, και διαβάστηκαν παρουσιάσεις και για τα βιβλία των συγγραφέων: Κώστα Μπουμπούρη, κα. Χαλαστάνη, κ. Πάνου Νιαβή. Χαιρετισμό έστειλαν οι κύριοι Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Αποστολόπουλος και σε βίντεο ο κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου “Το Βελούχι” κα Μαρία Παπαϊωάννου.