evrytanikospalmos.gr

Ένα βήμα πιο κοντά η επαναλειτουργία της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ Καρπενησίου

Το μεγάλο ζήτημα της εγκαταλελειμμένης φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ Καρπενησίου που παρέμενε ανεκμετάλλευτη για χρόνια, φαίνεται πως φτάνει στη λύση του, με κινήσεις της ΠΕ Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκε η μελέτη για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας Καρπενησίου, την περασμένη Παρασκευή στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Άρη Τασιού. Η χρηματοδότηση της μελέτης έγινε από τους πόρους του Τεχνικού Προγράμματος της ΠΕ Ευρυτανίας και για την εκπόνησή της χρειάστηκαν 4 μήνες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο προβλέπει την ριζική ανακαίνιση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του κτιρίου ώστε να μπορεί να παρέχει παροχές υψηλού επιπέδου στους φιλοξενούμενους φοιτητές αλλά και στους φιλοξενούμενους επισκέπτες, επιστήμονες – συνεργάτες του Ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους λειτουργίας. Αναλυτικότερα:

Για τις Κτιριακές παρεμβάσεις προβλέπεται:

Για τις Ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις προβλέπεται:

Επιπλέον στο κλιμακοστάσιο θα εγκατασταθεί επιτοίχια πλατφόρμα (αναβατόριο) που σε συνδυασμό με την δημιουργία του δωματίου θα δοθεί η δυνατότητα στην εστία να φιλοξενεί φοιτητές ΑΜΕΑ.

Η συνολική δαπάνη του έργου αναμένεται να είναι 1,3 εκ €, τα οποία θα εξασφαλιστούν από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕ Ευρυτανίας: «Για την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη αποτελεί στρατηγικό στόχο η αναβάθμιση των υποδομών του ακαδημαϊκού ιδρύματος της περιοχής μας ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία».  

Exit mobile version