Site icon evrytanikospalmos.gr

Αλλαγή πορείας 2020_Μέτρα ανακούφισης πολιτών λόγω Covid-19

Τους τελευταίους μήνες ολόκληρος ο πλανήτης έχει έρθει αντιμέτωπος με έναν νέο, επίμονο, επιθετικό και άκρως επικίνδυνο εχθρό. Τον ιό CoViD-19. Η χώρα μας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μετά από 11 χρόνια οικονομικής κρίσης, βρεθήκαμε ξανά στο στόχαστρο μιας νέας ασύμμετρης απειλής. Αυτή τη φορά αυτό που απειλείται άμεσα είναι το πρώτιστο ανθρώπινο αγαθό, η υγεία και η ίδια μας η ζωή. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας αντέδρασαν με τρόπο άμεσο, σοβαρό και με αίσθημα αυξημένης ευθύνης. Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν καθημερινά.

Η εμφάνιση του κορονοϊού, πέραν από την υγειονομική απειλή, έχει και οικονομικές συνέπειες. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένουν κλειστές για περισσότερο από ένα μήνα και όσες δεν έχουν κλείσει, υπολειτουργούν. Οι καταστηματάρχες αναγνωρίζοντας τα νέα δεδομένα και χωρίς δεύτερη σκέψη υπάκουσαν σχεδόν ακαριαία στις συστάσεις τόσο της κυβερνήσεις όσο και των τοπικών αρχών, γνωρίζοντας από την πρώτη κιόλας μέρα ότι τα μέτρα θα είναι επίπονα και οι συνέπειες τους θα φέρουν τις επιχειρήσεις τους σε οριακό σημείο.

Η παράταξη μας αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες και γενικότερα οι πολίτες του δήμου μας, προτείνει μια δέσμη μέτρων που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε οι άνθρωποι που πεισματικά παραμένουν και δραστηριοποιούνται οικονομικά στο δήμο, να μην αναγκαστούν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δυνατότητα βοήθειας είναι περιορισμένη και ότι το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί θα πέσει για ακόμα μία φορά στις πλάτες των επιχειρήσεων. Παρ’ όλα αυτά στο δήμο πρέπει να σταθούμε δίπλα τους με σταθερότητα και συνέπεια , όπως έπραξαν και πράττουν καθημερινά με τον ίδιο τρόπο που όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας παραμένουν στον τόπο τους και αγωνίζονται.

Συνεπώς προτείνουμε τις έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων του δήμου Καρπενησίου, αλλά και των οικογενειών οι οποίες πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση:

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος μας βρίσκεται μεταξύ των λίγων περιοχών χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας και θυσιών από όλους μας τους συμπολίτες. Δεν πρέπει όμως απλώς να τους το αναγνωρίζουμε.

Πρέπει να τους το ανταποδώσουμε εμπράκτως στο μέτρο του δυνατού. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι χειροπιαστό, απλά εξαγγελίες. Από την άλλη δεν είναι ώρα και ώρα για σπατάλες. Για αυτό το λόγο πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και είμαστε βέβαιοι ότι τα μέτρα που προτείνουμε είναι και ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα. Και ευελπιστούμε ότι θα βρουν ευήκοα ώτα.

Exit mobile version