Site icon evrytanikospalmos.gr

Ανοιχτή πίτα με κίτρινη κολοκύθα, κασέρι και μπέικον

Υλικά

4 -5 φύλλα κρούστας

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

250 γρ. τριμμένη κολοκύθα κίτρινη

120 γρ. βούτυρο

½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

250 ml κρέμα γάλακτος

3 αυγά

150 γρ. κομμένο σε κυβάκια μπέικον

200 γρ. τριμμένο κασέρι

180 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε τα φύλλα κρούστας σε ορθογώνιο ταψί ή μακρόστενη φόρμα αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο (εκτός από το πάνω-πάνω), με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη κολοκύθα μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε το κρεμμύδι και την κολοκύθα να κρυώσουν. Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε πάνω στα φύλλα το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα. Ψήνετε στους 180° C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει το φύλλο στις άκρες (περίπου 50’) και σερβίρετε.

Πηγή: www.ICookGreek.gr

Exit mobile version