Site icon evrytanikospalmos.gr

Απεργία στην εστίαση: Κλειστά αύριο εστιατόρια, καφέ και μπαρ

Απεργεί η εστίαση αύριο: «Προ των πυλών τα λουκέτα»

Απεργία στην εστίαση αύριο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, με τους καταστηματάρχες να τονίζουν πως ο κλάδος τους ψυχορραγεί, ενώ τα «λουκέτα» και η απώλεια θέσεων εργασίας έρχονται.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) επισημαίνει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου αναζητούν βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι χιλιάδες εργαζόμενοι.

Τα αιτήματα του κλάδου είναι:

Επίσης, οι ιδιοκτήτες θα επιδώσουν στις 12:00 και ψήφισμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας παράλληλα και διαρθρωτικά μέτρα, όπως:

Από την πλευρά του, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης τονίζει πως ο κλάδος εδώ και δύο χρόνια έχει εργαλειοποιηθεί λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης προς την κοινωνία για την εφαρμογή αμφιλεγόμενων μέτρων δήθεν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Την Τρίτη 16/11 απεργούμε. Είναι η ελάχιστη αντίδραση με την υπόσχεση πως αν δεν ικανοποιηθούν τα στοιχειώδη αιτήματά μας, θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις. Συνάδελφοι, πρώτη φορά στην ιστορία ο κλάδος μας πραγματοποιεί μία τέτοια ενέργεια. Ας βάλουμε στο πλάι διαφωνίες και ας πάρουμε μέρος στην απεργία μαζικά» επισημαίνει ο ΚΕΕ.

Τα αιτήματά του είναι:

alfavita.gr

Exit mobile version