Site icon evrytanikospalmos.gr

Γεμιστά με Κινόα και Μανιτάρια

Κρατάμε την καλοκαιρινή διάθεση, αυξάνουμε την θρεπτικότητα

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 30’| Μερίδες: 4

Υλικά

8 μεσαίες ντομάτες

8 κουταλιές της σούπας κινόα

2 φλιτζάνια νερό

5 -6 τεμάχια μανιτάρια

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και να κάνουμε μια μίξη του εσωτερικού τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες διαδοχικά και τις αλατίζουμε εσωτερικά. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα. Καλό είναι να έχουμε βάλει το κινόα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να “ξεπικρίσει”. Διαφορετικά το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους. Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες ή τα άλλα λαχανικά στο multi και προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε την γέμιση να πάρει μια βράση. Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30′

Πηγή: www.tasty-guide.gr

Exit mobile version