Site icon evrytanikospalmos.gr

Πολύσπορη Σούπα Βελουτέ

Το ‘Πολυσπόρια’ αλλιώς…

Βαθμός Δυσκολίας *

Προετοιμασία: 5΄| Χρόνος ψησίματος: 40΄| Μερίδες: 4

Υλικά

500 γρ. Πολυσπόρια (Φασόλια κόκκινα, φακές, ρεβίθια, σιτάρι, καλαμπόκι, καρύδια)

1 κρεμμύδι καρέ

1 φινόκιο καρέ

1 κολοκυθάκι καρέ

2 καρότα καρέ

2 πατάτες καρέ

1 ντομάτα τριμμένη

30 γρ. πελτέ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα κομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, τα πολυσπόρια και νερό μέχρι να τα καλύψει. Αφήνετε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Το ρίχνουμε στο thermomix για να το κάνουμε βελουτέ, το ξαναμεταφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

ΤIP: Η συνταγή ταιριάζει με σπιτικά κρουτόν (Με το ψωμί που έχει περισσέψει και σε μπουκίτσες τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ραντίζουμε με λάδι. Βάλουμε αλάτι και ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά).

Exit mobile version