Site icon evrytanikospalmos.gr

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη φυσικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος ψησίματος: 25’| Μερίδες: 8

Υλικά

150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

125 γρ βούτυρο

2 κ.σ. (30ml) espresso καφέ

3 μεγάλα αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια

50 γρ ζάχαρη

Για τη διακόσμηση

50γρ σοκολάτα κουβερτούρα

50γρ κρέμα γάλακτος

25γρ σοκολάτα κουβερτούρα

25γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μπεν -μαρί (δε χρειάζεται ειδικό σκεύος, απλά τοποθετήστε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) τοποθετούμε το βούτυρο, τη κουβερτούρα και τον καφέ, ανακατεύοντάς το καλά μέχρι να γίνει λείο το σοκολατένιο μείγμα μας. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Τους κρόκους τους αφήνουμε στην άκρη. Τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη τα χτυπάμε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, αλλά πολύ καλά, ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε με το σοκολατένιο μείγμα που έχει ελαφρώς κρυώσει. Μέσα σε αυτό το σοκολατένιο μείγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο την μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφριά έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο της, αλλά να γίνει και ένα καλά ανακατεμένο μείγμα με την σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα μας αυτό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψάκι σιλικόνης με διάμετρο 27-28 εκατοστά. Το ταψί αυτό το τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί που έχει νερό μέσα και το τοποθετούμε στον φούρνο. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160ο C για  25 λεπτά. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί με το νερό και το αφήνουνε να κρυώσει καλά. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για  3 ώρες να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε ξεχωριστά τις γκανάς ζεσταίνοντας τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Περιχύνουμε με την γκανάς σοκολάτας τη σοκολατόπιτα μας έτσι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Με την γκανάς λευκής σοκολάτας κάνουμε σχέδια πάνω στη σοκολατόπιτα μας.

Πηγή: www.vivoglutenfree.com

Exit mobile version