Site icon evrytanikospalmos.gr

Σούπα Μινεστρόνε με κολοκύθα & μανιτάρια

Υλικά

4 φέτες καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πράσο, σε φέτες

2 καρότα, κομμένα σε κύβους

2 κλωνάρια σέλερυ σε φέτες

400 γρ. κολοκύθα, σε μεγάλους κύβους

1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους

400 γρ. φασόλια λευκά μέτρια, μουσκεμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φασκόμηλο αποξηραμένο

1 φρέσκο φύλλο δάφνης

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

250 γρ. καφέ μανιτάρια σε λεπτές φέτες

1,5 λίτρα σπιτικό ζωμό οστών ή ζωμό λαχανικών

120 g μικρά ζυμαρικά, όπως βίδες ή κοφτό μακαρονάκι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σωτάρουμε απαλά την καπνιστή πανσέτα για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερυ, την κολοκύθα, το πράσο, το φασκόμηλο και την δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε με την κουτάλα να ενσωματωθεί. Έπειτα, προσθέτουμε την σελινόριζα, τα φασόλια, τα μανιτάρια και τον ζωμό. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί η πατάτα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο για να εξασφαλίσουμε ότι τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε. Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Πηγή: www.manacooks.com

Exit mobile version