Site icon evrytanikospalmos.gr

Τάρτα μπριάμ σε ζύμη ολικής

Υλικά

Για τη ζύμη τάρτας με αλεύρι ολικής

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 ml γάλα

60 ml ελαιόλαδο

1 αβγό

Για τα λαχανικά

1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες

1 καρότο, κομμένο σε φέτες

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

 200 γρ φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη τάρτας με αλεύρι ολικής σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αβγό μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη, να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε την ταρτιέρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει. Καλύπτουμε την τάρτα με ένα φύλο λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε ρεβίθια για βάρος. Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα ρεβίθια. Για τα λαχανικά πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και τα ρίχνουμε μέσα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τη φέτα στο ταψί και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα που έχουμε προψήσει. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: www.coolartisan.gr

Exit mobile version