Site icon evrytanikospalmos.gr

Τι αναφέρει η Θωμαϊς Οικονόμου για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των ΑμεΑ, σε άρθρο της για την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, η Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαϊς (Τζίνα) Οικονόμου αναφέρει:

«Η πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε μια πρώτη αποτίμηση, έναν συνοπτικό απολογισμό των πολιτικών της παρούσας κυβέρνησης για τα Άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δέσμη μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιλαμβάνουν:

Είναι αυταπόδεικτο, ότι η ενιαία, ολιστική και δυναμική στρατηγική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζεται από πολύπλευρους στόχους και έργα, καθώς και από πολυεπίπεδη δράση, με παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Ο απώτερος σκοπός της πολιτικής μας είναι η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε κάθε έκφανση του δημοσίου βίου. Ο δρόμος μπροστά μας είναι ακόμη μακρύς και έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε αμείωτα την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος με περαιτέρω παρεμβάσεις για τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

Exit mobile version