Site icon evrytanikospalmos.gr

Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος ψησίματος: 20’ | Μερίδες: 8 – 10

Υλικά

Για τη βάση

 400 γρ. φύλλο καταΐφι

 150 γρ. βούτυρο αγελάδος

 300 γρ. ζάχαρη

 200 ml νερό

Για την κρέμα τυριού

 600 γρ. ανθότυρο

 50 γρ. ζάχαρη άχνη

 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

 300-450 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Για το τσίζκεϊκ με καταΐφι ξεκινάμε και σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Χτενίζουμε με τα χέρια μας το φύλλο καταΐφι για να χωρίσουμε τις ίνες και να γίνει αφράτο, και το ανακατεύουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε το καταΐφι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει σιρόπι (θα χρειαστούμε 1-1½ λεπτό από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως (πρέπει και το σιρόπι και το καταΐφι να είναι ζεστά). Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για τουλάχιστον 1 ώρα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αδειάζουμε πάνω από το κρύο καταΐφι, ισιώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζουμε τα αποσπώμενα τοιχώματα, απλώνουμε στην επιφάνεια το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Exit mobile version