Site icon evrytanikospalmos.gr

Έκτακτο ΔΣ στο Καρπενήσι για την αποδοχή 130.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Η 9η έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 για συζήτηση και λήψη απόφασης σε ένα θέμα.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 130.000,00€ σε βάρος της ΣΑΕ 055 για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες και συγκεκριμένα για την εργασία «Καθαρισμός χειμάρρου κλαρωτού» εγγραφή στον προϋπολογισμό 2018 – αλλαγή χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό και  στο τεχνικό πρόγραμμα και ένταξη της εργασίας στη ΣΑΕ 055.

Η συνεδρίαση κρίθηκε έκτακτη κατεπείγουσα  διότι πρέπει να σταλούν άμεσα τα παραστατικά στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να γίνει η εκταμίευση του ανωτέρω ποσού στο Δήμο Καρπενησίου και να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες πληρωμής στους αναδόχους άμεσα.

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Σουλιώτης στο Σκουρλέτη για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καρπενησίου

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καρπενησίου του Νομού Ευρυτανίας με το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων ευρώ (130.000,00€) σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης ζηµιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεοµηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθµού της Χώρας».

Τα χρήματα αυτά χρησιμοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου προκειμένου να υλοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού του εγκιβωτισμένου χειμάρρου Κλαρωτού και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις καθώς και η δυσκολία πρόσβασης στο σημείο όπου γίνονται οι κατολισθήσεις των πρανών (χιονοκάλυψη της περιοχής), δημιουργούν ανησυχία και εντείνουν την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση και καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου.

Exit mobile version