Site icon evrytanikospalmos.gr

Ανασκόπηση 2020

Η νέα χρονιά μπαίνει με τα συνηθισμένα προβλήματα, αλλά με αισιοδοξία. Τίποτα δεν προμήνυε την καταστροφή των επόμενων μηνών σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και στη δική μας μικρή γωνιά στον κόσμο…

Ιανουάριος

Φεβρουάριος

Ο δεύτερος μήνας της χρονιάς κυλά με τις συνηθισμένες ειδήσεις για έργα, ελλείψεις κλπ, αλλά κλείνει με ένα τραγικό θάνατο νεαρού Καρπενησιώτη που σόκαρε την τοπική κοινωνία.

Η σύνδεση με τους όμορους νομούς σε προτεραιότητα, δήλωνε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας καθώς και η ολοκλήρωση των έργων σε Τέμπλα & Ακόνια

Μάρτιος

Ο μήνας των μεγάλων ανατροπών. Ο νέος θανατηφόρος ιός covid19 μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και παραλύει όλη τη χώρα.

Απρίλιος

Πρωτοφανή γεγονότα σε ολόκληρη τη χώρα λόγω κορωνοϊού. Κλεισμένοι σε καραντίνα οι Έλληνες, πέρασαν το Πάσχα χωρίς Εκκλησία και γιορτές. Εν μέσω καραντίνας φημολογείται η έλευση προσφύγων και μεταναστών στο Καρπενήσι και ο κόσμος ξεσηκώνεται με πορείες στη σήραγγα Π. Μπακογιάννη παρά τα απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας.

Μάιος

Ο μήνας που αρχίσαμε να επιστρέφουμε σε μια περιορισμένη ‘κανονικότητα’ με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά και η τοπική κοινωνία να προσπαθεί να βρει τα ‘πατήματα’ της καλοκαιρινής σαιζόν που ερχόταν ολοταχώς και με μούδιασμα.

Ιούνιος

Με τα εγκαίνια και τη λειτουργία του κλιμακίου Πυροσβεστικής Γρανίτσας και την προσπάθεια ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών, ο Ιούνιος έχει θετικό πρόσημο για τους Ευρυτάνες, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος ήταν ένας ιδιαίτερα μαχητικός μήνας για τον Ευρυτανικό Παλμό, μιας και δέχτηκε επιθέσεις από διάφορα μέτωπα, με αποκορύφωμα την αγωγή του Βουλευτή Ευρυτανίας κατά της εφημερίδας διεκδικώντας 30.000 ευρώ αποζημίωση.

Αύγουστος

Σεπτέμβριος

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τα καινούρια δεδομένα κυριάρχησε το Σεπτέμβριο στην ειδησεογραφία, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, αρκετά δύσκολη.

Οκτώβριος

Εν όψει του χειμώνα και με την πανδημία προ των πυλών, η Ευρυτανία προσπαθεί να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα.

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος ήρθε να καταρρίψει το μύθο ότι η Ευρυτανία μπορεί να μείνει αλώβητη μέχρι το τέλος της πανδημίας. Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν με δύσκολη εξέλιξη.

Δεκέμβριος

Ο τελευταίος μήνας του 2020, έφερε και μεγάλες ανατροπές στην Ευρυτανία, με θανάτους, σκληρές καραντίνες και αβεβαιότητα.

Exit mobile version