Site icon evrytanikospalmos.gr

Λεμονάτο γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι ολικής άλεσης

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος μαγειρέματος: 40’ – 50’ | Μερίδες: 3 – 4

Υλικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μπούτια κοτόπουλο μαζί με το κοπανάκι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml λευκό κρασί

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

300 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό

1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα

4-5 κλωναράκια θυμάρι

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε να τηγανιστεί και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.Ρίχνουμε το Κριθαράκι MISKO Ολικής Άλεσης σε λαδωμένο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ακουμπάμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα τους.Τοποθετούμε εδώ κι εκεί τα κομμένα λεμόνια και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Περιχύνουμε με το ζωμό κοτόπουλου, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι 1-2 εκ.Βάζουμε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC, για 30-40 λεπτά.Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: www.madameginger.com

Exit mobile version