Site icon evrytanikospalmos.gr

Κέικ για παιδιά με παντζάρι

ΣΥΝΤΑΓΗ copy

 Υλικά

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί ( 23×23 εκ.) με λαδόκολλα. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα παντζάρια και τα στύβουμε ελαφρά για να φύγει η περίσσεια του χυμού. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα αυγά στο μείγμα και ανακατεύουμε, ένα κάθε φορά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά. Μετά ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα τα ξηρά υλικά και μαζί τα τριμμένα παντζάρια. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο του. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε το γλάσο. Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα και το λάδι για 1 λεπτό περίπου σε 500 με 600w. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο και με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ το απλώνουμε πάνω από το κέικ.

Πηγή: www.mothersblog.gr

Exit mobile version