Site icon evrytanikospalmos.gr

Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.: “Με εντολή Πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών”

exetastiki tempi vouli 0.jpg

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Σαρακιώτης, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Παπαηλιού και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με αφορμή τις αποκαλύψεις, στις οποίες προέβη η Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και μητέρα θύματος κα Μαρία Καρυστιανού στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ότι «ούτε ένας Βουλευτής της Ν.Δ. δεν τόλμησε να απευθύνει ερώτηση προς τη μάρτυρα».

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Είναι ενδεικτικά τα αποσπάσματα απ’ όσα ανέφερε η κα Καρυστιανού μετά τις ερωτήσεις του κ. Σαρακιώτη, Εισηγητή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία:

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία: «Με την κατάθεση της Προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων κας Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών καθίσταται πλέον ολοφάνερη η κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης των βαρύτατων ευθυνών της Ν.Δ.. Η απόκρυψη, μέσω μπαζώματος, στοιχείων για την αναζήτηση των αιτίων της τραγωδίας, ο κρυπτόμενος κ. Καραμανλής και η άρνηση της Ν.Δ. να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή όσοι μάρτυρες δεν θεωρούνται από τα στελέχη της “βολικοί” συνιστούν διαδοχικά επεισόδια της προσπάθειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υποβαθμιστεί η εν λόγω Επιτροπή σε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»».

Exit mobile version