‘Η πληροφόρηση και η γνώση νικάνε τον φόβο’ Εκδήλωση για τις ψυχικές παθήσεις και η εμπειρία της Ευρυτανίας

8049

Ο Σύλλογος Γονέων Α.μεΑ. διοργανώνει την Τετάρτη 18 Απριλίου ομιλία με θέμα: ‘‘Ψυχικές Παθήσεις. H εμπειρία της Ευρυτανίας’’. Ομιλητές της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν  είναι ο κ. Πριτσιόλας Ευθύμιος, Ψυχίατρος και Συντονιστής Διευθυντής Γ.Ν.Ν. Καρπενησίου και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου. Στην εκδήλωση αναφέρθηκε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση μιας και η  ψυχική ασθένεια ήταν πάντα ένα ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Απάντηση στα αισθήματα φόβου μπορεί να δώσει η γνώση και η πληροφόρηση, που είναι αναγκαία και μπορεί να υποστηριχθεί μόνο με τον συντονισμό όλης της κοινωνίας σταδιακά.  Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη ώστε να αλλάξει η στάση του καθενός  απέναντι στην διαφορετικότητα και να γίνει τελικά υπόθεση όλων μας η αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους κοινωνικά πάσχοντες για μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Επίσης η κα Γεωργία Τσιαμτσίουρη, Ιατρός Παθολόγος, παρουσίασε το έργο του κ. Πριτσιόλα, με αφορμή την βράβευσή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για την πολυετή προσφορά του στον τομέα ψυχικής υγείας στην Ευρυτανία  η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Α.με Α. Π. Ε.Ευρυτανίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τσιτσάνη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Λακιώτης ,ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κ.Κοντοπάνος, ο Διευθυντή Δασών κ.Φάκας ,ο Δασάρχης Καρπενησίου κ, Καρκάνης,ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ κ. Σβερώνης και πολύ άλλοι.

Η Πρόεδρος κ. Αναστασία Κριπάση -Μπάρκα, δίνοντας την τιμητική πλακέτα είπε:

‘‘Να σας ευχαριστήσω για την προφορά σας όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ευρυτανία ,σας ευχαριστούμε για την βοήθεια στα δικά μας παιδιά , την στήριξη στις οικογένειες τους αλλά και τις καταλυτικές παρεμβάσεις σας όταν αυτό ήταν αναγκαίο. Σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε με υγεία για πολλές δεκαετίες την προσφορά σας με τον ίδιο ζήλο συνέπεια και αγάπη για τους ασθενείς σας’’.