Γ. Παπαθανάσης: “Έχω καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου”. Τι δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό

0
8337

Με έντονο ρυθμό συνεχίζονται οι ίντριγκες στο Δήμο Αγράφων, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται, έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο. Μετά από παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις μιας ομάδας πρώην αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων που ασκούν εσωτερική αντιπολίτευση εδώ και καιρό στο Δήμαρχο Αγράφων, προχθές ο κ. Μπαμπαλής κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ανεξαρτητοποίηση και παραίτηση του Αντιδημάρχου Αγράφων κ. Γρηγόρη Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, ο κ. Παπαθανάσης παρευρέθηκε στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Αγράφων στο Κερασοχώρι, όπου αφού ανέγνωσε την επιστολή παραίτησής του από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Αγράφων και την ανεξαρτητοποίησή του, την κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταμούλη. Έπειτα, αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να δώσει περεταίρω εξηγήσεις στο Δήμαρχο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την κίνηση αυτή του Αντιδημάρχου του.

Τι δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό

Στην ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού, για το τι ακριβώς τον οδήγησε στην κίνησή του αυτή και γιατί δεν αντιδρούσε στα κακώς κείμενα που ισχυρίζεται στην επιστολή του ότι έβλεπε όλο αυτό το διάστημα που ήταν αντιδήμαρχος, ο κ. Παπαθανάσης δεν θέλησε να απαντήσει συγκεκριμένα, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή, και μας δήλωσε συμπληρώνοντας την επιστολή παραίτησής του:

«Παραιτούμαι έχοντας καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου και ξέροντας ότι προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό για τους συνδημότες μου, κάτι που το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Άλλωστε οι λόγοι που επικαλούμαι στην επιστολή, οι οποίοι με οδήγησαν στην παραίτηση, ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις και τη γνώμη των απλών πολιτών του Δήμου μας και με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι ίδιοι για την δημοτική αρχή».

Η επιστολή παραίτησης

Παπαθανάσης: ‘…ο Δήμος μας δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός και δεν επιτρέπεται να διαβιεί κανείς εις βάρος του…’

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Από την  έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα προσπάθησα να ασκήσω τα καθήκοντά μου, τόσο από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου όσο και του Αντιδημάρχου, με συνέπεια και επιμέλεια και κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους και δίχως  να κατακλύζομαι από αισθήματα αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης. Στάση μου, η οποία πολλές φορές  εκλαμβανόταν από την πλευρά του Δημάρχου ως αδυναμία και ως εκ τούτου δεχόμουν αυστηρή κριτική για να ασκήσω πιο σκληρή και άτεγκτη πολιτική απέναντι στους δημότες! Σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργούσα πάντοτε έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού. Ορισμένοι συνάδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι βάλθηκαν από τη πρώτη στιγμή και ιδιαιτέρως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος –μιας και ο αγραφιώτικος λαός με κατέταξε δια της ψήφου του στις πρώτες θέσεις μεταξύ των συνυποψηφίων μου στις εκλογές του 2014- να με διαβάλουν και να με συκοφαντούν με αήθεις τακτικές και πρακτικές με απώτερο σκοπό να με πλήξουν πολιτικά αλλά και ηθικά.

Θα περίμενα ως νέος τέτοιου είδους πρακτικές  να εκλείπουν και όλοι, με αγαστή συνεργασία και ομόνοια, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των δημοτών. Αντ’ αυτού τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ‘’εκκαθάρισης’’ των στελεχών τα οποία ακολούθησαν διαφορετική γραμμή απ’αυτή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Δημάρχου και των φίλα προσκείμενων σε αυτόν.

Έτσι, έχουμε οδηγηθεί αυτή τη στιγμή σε σημείο, όπου ο Δήμος Αγράφων να διοικείται από τον Δήμαρχο και από μια κλειστή ομάδα 4-5 Δημοτικών Συμβούλων με απολύτως αυταρχικό τρόπο και αδιαφορώντας παντελώς για τη γνώμη των υπολοίπων συναδέλφων!

Έχουμε έρθει σε σημείο όπου η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τιμά κανέναν μας, να χάνεται ο έλεγχος σε κάθε συνεδρίαση και να χρησιμοποιούνται ακόμα και προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις προκειμένου να επιβληθούν κάποιοι! Η μεροληψία και ειδική μεταχείριση του Προέδρου του Δ.Σ στο πρόσωπο του Δημάρχου και ορισμένων μελών του σώματος αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία αυτής της κατάστασης.

Ακόμη, η παντελής απουσία του Δημάρχου από τους δημότες μας, η καθυστέρηση στην προετοιμασία και υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, οι υπερεξουσίες ορισμένων με κριτήρια πολιτικά και όχι την αξιοσύνη και την ικανότητα, η κατάχρηση από την μεριά συναδέλφων των οχημάτων του Δήμου μας, η μη πληρωμή και ο εμπαιγμός των εξωτερικών συνεργατών του Δήμου μας και ιδιωτών που εκτέλεσαν νόμιμα τις εργασίες τους και κατόπιν δημοπρασιών, η με αριθ.πρωτ. 3387 26/5/2017  απόφαση του Δημάρχου για σύσταση Ανοιχτής Γραμμής Δημότη με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία REPOSITION STRATEGY LTD με έδρα την Αθήνα, έναντι του ποσού 24.800 συν φ.π.α, την στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα και κάποιοι συνδημότες μας υποφέρουν κυριολεκτικά από τη μη υλοποίησή τους και που το κόστος είναι πολύ μικρότερο από το προαναφερθέν, η αθέτηση της υπόσχεσης μας προς τους δημότες μας για πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων τουλάχιστον μια φορά το έτος και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης, υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ενώ λειτουργούν αποθαρρυντικά και στην αλλαγή νοοτροπίας του ίδιου του κοινωνικού συνόλου.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι, καθώς και λόγοι ευθιξίας , με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη γιατί προσωπικά δεν μπορώ να ταυτιστώ με τέτοιου είδους μικρονοϊκές πολιτικές, που μόνο κακό κάνουν στο Δήμο μας και κάθε άλλο παρά την ανανέωση και την προοπτική – την οποία ευαγγελιζόταν ο κ. Μπαμπαλής- φέρνουν!!

Παρ’ όλα αυτά, θα συνεχίσω ,στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου να αγωνίζομαι σε καθημερινή βάση για την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μου ,ενώ την μελλοντική μου πορεία στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας θα καθορίσει η στάση των απλών πολιτών, καθώς και η συμπεριφορά εφεξής της παρούσης δημοτικής αρχής.

Κλείνοντας, θέλω να θυμίσω στους κρατούντες των ηνίων του Δήμου Αγράφων αφενός ότι ο Δήμος μας δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός και δεν επιτρέπεται να διαβιεί κανείς εις βάρος του και να αναζητά εργασία μέσω αυτού χωρίς να τον ενδιαφέρει η κοινωνική προσφορά, αφετέρου πως η ώρα της κρίσης απ’ τον αγραφιώτικο λαό πλησιάζει για όλους μας και να είστε σίγουροι ότι θα κατατάξει τον καθέναν μας εκεί όπου του αρμόζει…!!!»