Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022, θα τιμηθεί με λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή του πολιούχου Καρπενησίου, Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου.

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι τοπική αργία για το Καρπενήσι και το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ.Γεωργίου, ενώ την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καρπενησίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου.

Θα ακολουθήσει περιφορά και λιτάνευση της εικόνας του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου.

Ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει κέρασμα στον προαύλιο χώρο του ναού.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου θα ολοκληρωθούν με την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης με θέμα:

«Σμύρνη πατρίδα μου γλυκιά σ’ Ανατολή και Δύση». Ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου και στην Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συμπράττουν: Μουσικό Σχολείο Λαμίας – Χορωδία & Ορχήστρα Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.