Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε ο πολιούχος της πόλης

Με δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου με τον Πανηγυρικό Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου και στη συνέχεια την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στον ναό της Παναγίας ο πολιούχος άγιος του Καρπενησίου.

Η ημέρα έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία για το Καρπενήσι και τα σχολεία, καθώς και όλος ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της πόλης δε λειτουργούν αυτή την ημέρα.

Η γιορτή ξεκίνησε όπως πάντα με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ευρυτανίας σεβασμιότατου κ.κ. Γεωργίου και ακολούθησε λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του αγίου στο κέντρο της πόλης, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας Καρπενησίου αλλά και πλήθους κόσμου που έσπευσε για να τιμήσει τον Άγιο. Ο Δήμος Καρπενησίου μάλιστα προσέφερε κέρασμα στον προαύλιο χώρο του ναού σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ με την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης με θέμα: «Σμύρνη πατρίδα μου γλυκιά σ’ Ανατολή και Δύση». Το αφιέρωμα αυτό στη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτου και στην Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και τη Χορωδία και Ορχήστρα Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Στις εκδηλώσεις τιμής παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κκ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, η περιφερειακή σύμβουλος Καλαντζή Αικατερίνη, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, οι αντιδήμαρχοι Ζαλοκώστα Σοφία και Ιωάννης Σβερώνης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, η πολιτευτής της ΝΔ θωμαϊς Οικονόμου και όλες οι αρχές του τόπου.