Αντέδρασε η αντιπολίτευση

Στο τραπέζι του συμβουλίου ρίχτηκε ξανά το θέμα σχετικά με την πλήρη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους συμβούλους σύμφωνα με την από 31-1-2020. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρδαμπίκης στην εισήγησή του αναφέρθηκε ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος καλύπτει τις συναλλακτικές ανάγκες και εξασφαλίζει τη ρευστότητα στην τοπική αγορά. Άλλα πλησιέστερα τραπεζικά καταστήματα βρίσκονται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την περιοχή, ήτοι δύο ώρες από το Ραπτόπουλο. Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας ότι η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος αναμόρφωση ριζικά την οικονομία του χωριού. Η λειτουργία της Τράπεζας χρονολογείται από το 1992, η οποία μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει πλήθος πολιτών και από τις γύρω περιοχές, αποτελώντας την Τράπεζα της Δυτικής Ευρυτανίας. Ο Δήμαρχος Αγράφων πρόσθεσε ότι από το 2016 και μετά το κατάστημα αυτό έπαψε να λειτουργεί ως ανεξάρτητο όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πλέον αποτελούσε υποκατάστημα του Καρπενησίου, με περιορισμένες εργασίες προκαλώντας δυσμενή οικονομικά προβλήματα. Σήμερα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγράφων ζητούν να επανέλθει το κατάστημα στην προηγούμενη κατάσταση του 2016 με μόνιμο διευθυντή και καθημερινή λειτουργία. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και άλλους Δήμους να διεκδικηθεί η υποχρεωτική λειτουργία, τουλάχιστον ενός καταστήματος Τραπέζης σε όλους τους Δήμους Πανελλαδικά, μέσω νομοθετικής ρύθμισης και συνεργασίας με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων παρατάξεων

Αποχώρηση Μπαμπαλή

Ο κ. Μπάμπαλης και οι Σύμβουλοί του ήτοι: κ. Τσιάμης Θεόδωρος, Κίτσιος Γεώργιος, Καραγιάννη -Λαθύρη Βασιλική, Μάκκας Απόστολος, Τάκης Κων/νος και Διώτη Αργυρώ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συζήτηση του εν λόγω θέματος, διότι όπως έκαναν γνωστό, είχαν κάνει αίτημα προς το Δήμο Αγράφων να γίνει ειδική Συνεδρίαση στην τοπική κοινότητα Ραπτοπούλου για το θέμα της Τράπεζας, το οποίο προηγούνταν από την έκδοση πρόσκλησης και δεν πραγματοποιήθηκε.

Με τη σειρά του ο κ. Δημητρόπουλος Χρήστος ενημέρωσε ότι θα ψηφίσει την απόφαση αυτή μόνο εάν ενσωματωθεί στο θέμα και η εισήγησή του. Η εισήγηση του κ. Δημητρόπουλου αναφέρονταν στην υποχρέωση των τραπεζών να λειτουργούν καταστήματα, ώστε να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, καθώς και στη δυσκολία των κατοίκων του Δήμου Αγράφων που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και να αναγκάζονται να μετακινηθούν ξοδεύοντας τις πενιχρές τους συντάξεις ώστε να εξυπηρετηθούν από το κατάστημα Εθνικής Τράπεζας στο Καρπενήσι. Τόνισε επίσης, την πίεση που πρέπει να ασκηθεί για την επαναλειτουργία της Τράπεζας στο Ραπτόπουλο, καθώς το κλείσιμο του καταστήματος αυτού θα επιφέρει το διαδοχικό κλείσιμο και των άλλων υπηρεσιών, όπως του Κέντρου Υγείας και του κλιμακίου της Πυροσβεστικής, του Ταχυδρομείου και τέλος και των σχολείων. Το αίτημα του κ. Δημητρόπουλου έγινε αποδεκτό και η εισήγησή του ενσωματώθηκε στο θέμα.