Τραγικό τέλος για έναν έμπειρο εκπαιδευτή – οδηγό canyoning, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στον Ορλιά οδηγώντας την ομάδα του. 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μετά από την απροσδόκητη απώλεια του έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών (canyoning), ο οποίος έχασε τη ζωή του στα φουσκωμένα νερά του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που είχε προηγηθεί το Σάββατο (17/06).

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Επρόκειτο για έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τον άτυχο 43χρονο ακολουθούσαν συνολικά 11 άτομα, εννέα Σέρβοι και δύο Έλληνες. Όπως γράφει το Thestival, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε σε φαράγγι και τον παρέσυρε ρέμα.

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Συνολικά επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες από τις ΠΥ Λιτοχώρου και Κατερίνης, 10 πυροσβέστες από την 2η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Ο 43χρονος ήταν οδηγός και εκπαιδευτής κατάβασης φαραγγιών. Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο. Το 1995 κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή. Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 απέκτησε την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία. Το 2019 ίδρυσε την Adventure in Greece.

(Πηγή: lamiareport.gr)