Συμπληρωμένο και βελτιωμένο κυκλοφορεί το ‘Λεξικό Λόγιων Φράσεων της Νεοελληνικής’ από τον συνταξιούχου Φιλολόγου και Γυμνασιάρχη Βαγγέλη Κιούση με καταγωγή από το Στένωμα Ευρυτανίας.

Με την πρόταση ο κ. Κιούσης να τιμηθεί για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, ο συγχωριανός του και ενεργός πολίτης κ. Στέφανος Λιόντης προτείνει στον Σύλλογο Στενωματιωτών, να διοργανώσουν ημερίδα στο Στένωμα με κορυφαίους ομιλητές ( Κ. Παναγιώτη Βλάχο, Γ. Μπαμπινιώτη κ.λ.π) για να τιμήσουν τον κ. Βαγγέλη Κιούση καθώς και τον άλλο σπουδαίο χΣτενωματιώτη κ. Παναγιώτη Βλάχο , τ. επιθεωρητή Μ.Ε και επιτ. Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων. Συγκεκριμένα ο κ. Λιόντης αναφέρει για τον συγχωριανό του και το έργο του: ‘Ο Βαγγέλης Κιούσης με το επίπονο αυτό έργο του απομυθοποιεί την άποψη ότι η καθομιλούμενη γλώσσα είναι η απλή Δημοτική. Η Ελληνική γλώσσα είναι μια και ενιαία από τον Όμηρο μέχρι και σήμερα.

Το Λεξικό Λόγιων Φράσεων της Νεοελληνικής, (700 σελίδων) περιέχει φράσεις που τις χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, είναι φράσεις που ανεβάζουν ποιοτικά τον λόγο μας , του προδίδει πλαστικότητα, ζωντάνια, δυναμική όπως αναφέρει στο οπισθόφυλλο ο Ευάγγελος Κιούσης. Το έργο του Ευάγγελου Κιούση είναι τόσο μεγαλειώδες και σπουδαίο, ίσως το πληρέστερο που υπάρχει με λόγιες φράσεις της Ελληνικής Γλώσσας. Πολλά συγχαρητήρια Βαγγέλη Κιούση για το έργο σου. Μας τιμά σαν συγχωριανό μας. , τιμά την Ευρυτανία τιμά τον τόπο μας. Eίναι σίγουρο ‘ότι το Λεξικό αυτό θα μείνει ως μοναδικό στην Ιστορία’’.