Έξοδος Μεσολογγίου: 193 χρόνια από τη θρυλική στιγμή της ελληνικής επανάστασης

4078

 Έντονη η Παρουσία Ευρυτανικών Συλλόγων στις Εορτές Εξόδου

Τα 193 χρόνια γιορτάσαμε από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Στις 10 Απριλίου του 1826 οι Έλληνες δεν άντεξαν τις κακουχίες και την πείνα, τα δεινά ήταν πολλά. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν στη ένδοξη έξοδο του Μεσολογγίου η οποία ενέπνευσε πολλούς λαούς να αλλάξουν εντελώς στάση και νοοτροπία απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κοσμοσυρροή υπήρξε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Συνολικά παρέλασαν 7000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έντονη υπήρξε η παρουσία Συλλόγων του Δήμου μας στις Εορτές Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Συνολικά τέσσερις Ευρυτανικοί Σύλλογοι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Παναγία”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπλιανιτών “Ο Στέγκος” και ο Σύλλογος Κρικελλιωτών Ευρυτανίας “Ο Άγιος Νικόλαος” συμμετείχαν στην πομπή στο πλαίσιο Εορτασμού της Εξόδου των Μεσολογγιτών στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ανταποδίδοντας τη μεγάλη παρουσία των Μεσολογγιτών στα “Μποτσάρεια” του Δήμου Καρπενησίου και δηλώνοντας ‘παρών’ στη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής μνήμης του τόπου μας.