Έτοιμη για δημοπράτηση η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου

4850

Την χρηματοδότηση του έργου Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου ύψους 1,5 εκ. ευρώ, είναι έτοιμος να δημοπρατήσει ο Δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημόσιων  Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Το έργο προβλέπει στην ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας αέρα-νερού για την θέρμανση χώρων του κολυμβητηρίου και για την θέρμανση του ζεστού νερού, την αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με φωτισμό τύπου led υψηλής ενεργειακής απόδοσης  και εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου και ενεργειακής διαχείρισης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καρπενησίου αναφέρει, «προτεραιότητά μας παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση πόρων και η παροχή αναβαθμισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων για τους δημότες μας. Το Κλειστό Κολυμβητήριο Καρπενησίου είναι ένα από τα λίγα κολυμβητήρια που είναι ανοιχτά στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Παρότι το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του ξεπερνάει τις 250.000ευρώ το χρόνο, καταφέραμε μετά από προσπάθεια και σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να το μειώσουμε κατά 60% με την ολοκλήρωση του έργου. Μετά το πιλοτικό και καινοτόμο έργο στο 2ο Γυμνάσιο και 3ο Δημοτικό σχολείο, η ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, οδηγεί στην εξοικονόμηση ακόμη περισσότερων πόρων ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα προστατεύοντας το περιβάλλον μας. Τέλος, θα μπορεί το κολυμβητήριο να είναι για περισσότερο διάστημα ανοιχτό για χρήση από τους δημότες, τους συλλόγους και για την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών αγώνων».