Ζαχαράκη, Τασιός, Λάππας, Οικονόμου, Σβερώνης τίμησαν τον Καρδαμπίκη

Ηχηρή απουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας

Αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος

Το δικό του ασθενοφόρο απέκτησε πλέον και επίσημα το χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του χωριού και των γύρω περιοχών ολόκληρης της Δυτικής Ευρυτανίας. Είναι γεγονός ότι τα χωριά αυτά απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, με αποτέλεσμα πολλές φορές η διακομιδή των ασθενών να μην γίνεται άμεσα και να στοιχίζει ζωές, καθώς τα ασθενοφόρα του Καρπενησίου πρέπει να πραγματοποιήσουν διπλή διαδρομή.

Η παράδοση του ασθενοφόρου οχήματος στο Δήμο Αγράφων προσφορά του Ομίλου “ΥΓΕΙΑ” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 το απόγευμα, στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, παρουσία 70 περίπου μελών των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών από όλη της Ελλάδα, κατοίκων καθώς και πολιτικών προσώπων.

Το ασθενοφόρο παρέδωσε ο κ. Παπαγεωργάκης, νομικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του Ομίλου ‘Υγεία’ στη νέα Εθελοντική Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αγράφων, η οποία σύντομα θα αναλάβει την επάνδρωσή του. Η στιγμή αυτή είναι μία ευχάριστη στιγμή προσφοράς, συνεργασίας και αλληλεγγύης με τις δομές υγείας να υποστηρίζονται από δομές πρόνοιας που είναι ενταγμένες στα υπάρχοντα συστήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους έδωσαν όλοι και στην κα Δήμητρα Παπαδήμου, εθελόντρια και Ταμία της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος, με καταγωγή από το Ραπτόπουλο, η οποία συνέβαλε πολύ στην υλοποίηση της δωρεάς.  

Στην τελετή παράδοσης ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, υποδέχτηκε, χαιρέτισε κι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος κ. Γιώργο Ρουμελιώτη και όλα τα μέλη για τη συνεισφορά τους, τον Νομικό Σύμβουλο του Ομίλου Υγεία κ. Αθανάσιο Παπαγεωργάκη, την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Τασιό Αριστείδη, τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη, τον Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένη Λάππα, την πολιτευτή της ΝΔ κα. Οικονόμου Θωμαΐδα.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του τραγουδιστή παραδοσιακών τραγουδιών και εθελοντή κ. Γιάννη Καψάλη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο τραγούδησε το τραγούδι του Κατσαντώνη των Αγράφων, καθώς και του γνωστού μετεωρολόγου κ. Τάσου Αρνιακού, ο οποίος ανήκει στους εκπαιδευτές της επίλεκτης ομάδας εθελοντών.

Ηχηρή ήταν η απουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου, ο οποίος αν και είχε προσκληθεί δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, γεγονός που συζητήθηκε.

Οι δηλώσεις

Αλέξης Καρδαμπίκης

«Είναι μια σημαντική ημέρα για τον Δήμο Αγράφων και τη Δυτική Ευρυτανία. Ένα μεγάλο πρόβλημα που είχαμε φαίνεται ότι θα βελτιωθεί. Ένα ασθενοφόρο που μας παραχωρήθηκε από τον Όμιλο ‘’Υγεία’’, με το οποίο θα καταφέρουμε να λύσουμε πολλά χρόνια προβλήματα. Συγκεκριμένα το ασθενοφόρο ήρθε στο Ραπτόπουλο γιατί αυτή είναι η πιο απομακρυσμένη και από τις πιο πολυπληθέστερες περιοχές του Δήμου και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα που θα πλαισιώσουν την διασωστική ομάδα. Επίσης επειδή υπάρχει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Γρανίτσα σε περίπτωση ατυχήματος θα μπορούν να συνεργάζονται για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Είναι μια μέρα γιορτής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δεν διεκδικούμε την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία. Απλά βάλαμε ένα λιθαράκι. Δεν έχουμε λύσει ακόμη όλα τα προβλήματα σε θέματα υγείας.»

Σοφία Ζαχαράκη

«Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που βρίσκομαι στο Ραπτόπουλο για μια δωρεά που θα κάνει τη διαφορά, γιατί προέρχεται μέσα από την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Ευχαριστώ πάρα πολύ και την επίλεκτη ομάδα και τον Όμιλο Υγεία για αυτό το ασθενοφόρο που έρχεται να προσθέσει στις υπηρεσίες που υπάρχουν πλέον στον Νομό μας. Είναι βέβαια σημαντικό από την πλευρά της Κυβέρνησης να μεταφέρω το μήνυμα της στήριξης της περιοχής, που έγινε εμπράκτως με τη στελέχωση επικουρικού προσωπικού Φραγκίστας, αλλά και μόνιμου προσωπικού. Ο Δήμος και η Περιφέρεια δίνει κίνητρα με το κομμάτι της σίτισης και επιδότησης ιατρών και προσωπικού, αλλά και τη δέσμευση του κ. Κικίλια με ειδικό νομοσχέδιο για κινητροδότηση ιατρών και προσωπικού, ώστε να πάνε σε δυσπρόσιτα μέρη.» Αναφορικά με τον τουρισμό η κα. Ζαχαράκη τόνισε: «Να επισκεφτεί ο κόσμος τον Νομό, το Καρπενήσι και τα χωριά μας. Με ασφάλεια κινούμαστε και εμβολιαζόμαστε και προσδοκούμε την ανάκαμψη της Ελλάδας και του Νομού μας. Είμαι αισιόδοξη για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Αρχίζουν και αυξάνουν οι κρατήσεις από τις 15 Ιουνίου και μετά, αλλά η κορύφωση θα γίνει από Ιούλιο. Το Υπουργείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον ορεινό τουρισμό με ειδικά βίντεο, για να μάθουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Αθανάσιος Παπαγεωργάκης

«Ο Όμιλος στα πλαίσια της εταιρικής του ευθύνης συνέδραμε και συνδράμει περιοχές όπως η συγκεκριμένη, που είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Συνδράμει είτε με αποστολές ιατρών, είτε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με σκοπό τη βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών. Η δωρεά του ασθενοφόρου ήταν πολύ σημαντική και για τον Όμιλο. Ευελπιστούμε ότι θα φανεί χρήσιμο για την ασφαλέστερη και ταχύτερη μεταφορά – διακομιδή ασθενών από δύσβατα μέρη σε νοσοκομεία της περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Αγράφων για την υλοποίηση αυτής της προσφοράς, τον πρόεδρο των διασωστών και την κα. Παπαδήμου».

Πανελλήνια συνάντηση Επιλέκτων στο Καρπενήσι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια συγκέντρωση των Επιλέκτων στο Καρπενήσι.

Αμέσως μετά την παραλαβή του ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, οι εκπρόσωποι και μέλη των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών από όλη την Ελλάδα, ταξίδεψαν όλοι μαζί στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποίησαν την ετήσια πανελλαδική συγκέντρωσή τους. Κάθε χρόνο βρίσκονται στο Καρπενήσι ώστε όλα τα μέλη από όλες τις ομάδες της χώρας να γνωριστούν από κοντά και να παραλάβουν διασωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό.
Στην παρουσίαση ενημερώθηκαν οι εθελοντές για τον εκπαιδευτικό απολογισμό καθώς και τις δράσεις της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.