Αλλαγή ώρας 2020 Απόψε η θερινή ώρα Ελλάδος

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε τον δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.

Έτσι, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα μπροστά.

Η επόμενη αλλαγή της ώρας θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Γιατί αλλάζει η ώρα

Η εφαρμογή της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εφεύρημα των κρατών για να εκμεταλλευόμαστε περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Άρα βασικό πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Η αλλαγή της ώρας προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και χρόνια, καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως δεν παρατηρείται πλέον εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται έρευνες που συνδέουν την αλλαγή της ώρας με ασθένειες του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας θα σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τις χώρες που θέλουν στο εξής να λειτουργούν με τη χειμερινή ώρα, η τελευταία αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

armyvoice.gr